Siergras snoeien

maart 26th, 2018 · 4 Comments

Eind maart is de periode waarin de siergrassen weer gesnoeid mogen worden. Door dit pas na de winter te doen is de plant minder vatbaar voor vorst en in deze periode bent u nog net voor hervatten van de nieuwe groei. Snoei zo laag mogelijk bij de grond en verwijder alle delen.

Video

© La Palmeraie

4 reacties »

 • Reactie door Filip — 30 mei 2018 04:53 @ 04:53

  Dag Palmeraie, sinds lang wou ik al eens het spectaculaire pampasgras aanschaffen, dit is er nu eindelijk van gekomen , het is de versie Cortaderia ‘Rosea’ geworden. Op Internetafbeeldingen is de pluim van dit megagras intens roze. Zou dit echt zo zijn ? Of geven proffesionele kwekers deze plant een speciale voeding om dit effect te bekomen ? Ik zag onlangs een filmpje op youtube waarin men zelf voeding voor grassen gratis kan verkrijgen door het het afgemaaide gras van de grasmat een aantal dagen (circa 4) in water te laten trekken tot het helemaal bruin wordt. Dit aftreksel zou dan de ideale supervoeding voor gras zijn. Ik test dit even uit en laat je iets weten.


 • Reactie door lapalmeraie — 30 mei 2018 11:31 @ 11:31

  Beste Filip

  Ik heb de klassieke, witte dus, omdat ik de Rosea pas te laat ontdekte. Ik denk dat deze van nature wel die roze kleur zal hebben zonder specifieke voeding maar afgaande op de afbeeldingen die ik op Google vind zijn ze vooral bij de verkoopsites extreem gekleurd. Ik denk dat het in de praktijk dus wel iets subtieler zal uitvallen.

  Grasaftreksel kan inderdaad gebruikt worden. Zelfs het leggen van vers gemaaid gras aan de voet van de plant kan zeer stimulerend werken; in die mate dat het voor sommige planten zelfs té sterk is en hierdoor verbranden. Ik herinner me een experiment van jaren geleden waarbij een kweker een bijna 60cm hoge laag van gemaaid gras rond zijn bananenplanten in serre legde en ze zo op één seizoen tot ruim 2 meter hoog kreeg.
  Ook van brandnetels kan zo’n heel sterk aftreksel gemaakt worden.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door miranda — 17 juni 2019 11:49 @ 11:49

  hoi, de pluimen zijn verdwenen van mijn plant. kan ik hem nu nog snoeien of ben ik echt te laat. gr `Miranda


 • Reactie door lapalmeraie — 17 juni 2019 14:57 @ 14:57

  Beste Miranda

  De pluimen van vorig jaar waren natuurlijk al lang verdroogd en losgelaten waardoor ze met de tijd vanzelf wegwaaien.
  De plant nu nog snoeien maakt dat u al het groen van dit jaar ook verwijdert en u met een wat misvormde pol zit tot volgend voorjaar.
  Wacht daarom eerder tot volgend jaar april en snoei de pol dan alsnog zoals beschreven.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


Berichten RSS voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Gebruik FR om foto's toe te voegen !
Klik hiervoor op het logo, kies "start uploaden", kies de bestanden, klik op upload en plak de links in de reactie.
Om spam te vermijden worden berichten met meer dan 3 links pas gepubliceerd na moderatie.