Snel en goedkoop Colocasia esculenta kweken

maart 23rd, 2017 · 6 Comments

Al enige tijd zijn we weg van de olifantsoor of Colocasia esculenta. Deze opvallende planten zijn makkelijk in het onderhoud en geven heel de zomer een exotische uitstraling aan uw tuin. Wist u bovendien dat er heel gemakkelijk aan te komen valt? In dit artikel vertellen we u hoe!

De Colocasia wordt al duizenden jaren verbouwd in Azië maar is eveneens populair in Afrika en Polynesië. Om deze reden zijn deze Taro knollen dus gewoon te koop in de lokale toko (: buurtwinkel met exotische producten – in Nederland vaak Aziatisch/Antilliaans in België en Frankrijk meestal Arabisch). Het volstaat om enkele verse Taroknollen te kopen. Dit kost hoogstens een paar Euro. Wanneer ze niet in voorraad zijn kunnen ze vast wel besteld worden.

Om de knollen te laten kiemen volgt u de volgende stappen. Ga steeds zo schoon mogelijk te werk en hanteer de producten minimaal om schimmelvorming zo veel mogelijk te voorkomen.

Stap 1:

Stop de Taro knol in een diepvries zak en hijg er enkele keren in . Zodra de zak gevuld is met vochtige lucht maakt u er knoop in en legt u de zak warm weg

Stap 2:

Volg regelmatig de ontwikkeling op. Exemplaren die beschimmelen moeten verwijderd worden

Stap 3:

Wanneer de knollen enkele uitlopers en wortels hebben kunnen ze opgepot worden. Bedek ze volledig met luchtige aarde en zet ze opnieuw warm weg. Het eerste blaadje zal spoedig boven de grond uitkomen.

© La Palmeraie

6 reacties »

 • Reactie door rudi — 21 juni 2017 09:32 @ 09:32

  Beste,

  Geldt dit voor alle colocasia s’ knollen zoals mojito enzv. Want dit ziet er eenvoudig uit. Hoeveel graden ongeveer en in licht? En welk soort grond en voeding word er dan gebruikt. Vriendelijke groeten Rudi


 • Reactie door lapalmeraie — 21 juni 2017 09:47 @ 09:47

  Beste Rudi

  Het ziet er niet alleen eenvoudig uit, het is ook én bovendien kan de kieming goed opgevolgd worden. Grootste moeilijkheid hierin is het schoon werken om schimmel zo veel mogelijk uit te sluiten. Pas na de kieming hoeft de knol te worden opgepot en dan is de grondsoort in principe niet meer zo heel erg van belang. Nu is een kwalitatieve grond wel beter aangezien deze beter draineren en vaak al meststoffen bevat. Verder kan er bemest worden met gewone vloeibare meststof. De Mojito is overigens niet de mest makkelijk soort aangezien dit echt een tropische Colocasia is. Een hoge luchtvochtigheid is dus erg belangrijk. Ik heb al goede resultaten gezien waarbij de pot met plant in een glazen vaas op steentjes werd gezet met een laagje water. Door de steentjes is er geen direct contact met het water maar is de luchtvochtigheid wel permanent erg hoog.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door julien horemans — 2 oktober 2017 15:04 @ 15:04

  Beste Ik heb vandaag enkele Colocasia esculenta kunnen bemachtigen Hoe moet ik nu te werk gaan Want het word bijna winter.Moet ik deze overwinteren of kan ik deze nog op potten


 • Reactie door lapalmeraie — 2 oktober 2017 15:06 @ 15:06

  Beste Julien

  Ik vermoed dat het om planten gaat en niet de knollen?
  Die zou ik dan direct binnen een licht plaatsje geven en tot het volgende voorjaar als kamerplant opkweken.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


 • Reactie door jan — 4 december 2017 14:18 @ 14:18

  hallo allemaal
  vraagje wie zou mij kunnen helpen?
  Weet iemand welke olifant oor in zijn soort het grootste is?
  Is dat de Thai Giant?

  Zijn er mensen hier die er een paar aan mij zouden willen verkopen?
  Mijn dank is groot


 • Reactie door lapalmeraie — 4 december 2017 16:01 @ 16:01

  Beste Jan

  De Thai Giant is volgens mij inderdaad één van de grootste binnen dit genus. Hij vergt echter wel zeer speciale (lees tropische) omstandigheden waardoor die reuze afmetingen in ons klimaat achterwege blijven. De Alocasia portadora lijkt er veel op en wordt wel al behoorlijk groot in een gemiddelde huiskamer. Voor jonge plantjes kunt u altijd eens een zoekertje plaatsen op het Palmvrienden forum. Er zijn vast leden de nog uitlopers op overschot hebben.

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


Berichten RSS voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie