Snel en goedkoop Colocasia esculenta kweken

maart 23rd, 2017 · No Comments

Al enige tijd zijn we weg van de olifantsoor of Colocasia esculenta. Deze opvallende planten zijn makkelijk in het onderhoud en geven heel de zomer een exotische uitstraling aan uw tuin. Wist u bovendien dat er heel gemakkelijk aan te komen valt? In dit artikel vertellen we u hoe!

De Colocasia wordt al duizenden jaren verbouwd in Azië maar is eveneens populair in Afrika en Polynesië. Om deze reden zijn deze Taro knollen dus gewoon te koop in de lokale toko (: buurtwinkel met exotische producten – in Nederland vaak Aziatisch/Antilliaans in België en Frankrijk meestal Arabisch). Het volstaat om enkele verse Taroknollen te kopen. Dit kost hoogstens een paar Euro. Wanneer ze niet in voorraad zijn kunnen ze vast wel besteld worden.

Om de knollen te laten kiemen volgt u de volgende stappen. Ga steeds zo schoon mogelijk te werk en hanteer de producten minimaal om schimmelvorming zo veel mogelijk te voorkomen.

Stap 1:

Stop de Taro knol in een diepvries zak en hijg er enkele keren in . Zodra de zak gevuld is met vochtige lucht maakt u er knoop in en legt u de zak warm weg

Stap 2:

Volg regelmatig de ontwikkeling op. Exemplaren die beschimmelen moeten verwijderd worden

Stap 3:

Wanneer de knollen enkele uitlopers en wortels hebben kunnen ze opgepot worden. Bedek ze volledig met luchtige aarde en zet ze opnieuw warm weg. Het eerste blaadje zal spoedig boven de grond uitkomen.

© La Palmeraie

Reageren? »

Reageren?

Berichten RSS voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie