Hoe snel groeit bamboe?

mei 17th, 2018 · 2 Comments

Bij het aanleggen van een tuin willen we natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. De planten hebben echter tijd nodig om te ontwikkelen. Om een goed idee te geven van de gemiddelde groeisnelheid van de diverse bamboe-soorten hebben we in dit artikel de verschillende soorten uit onze tuin naast elkaar gezet.

Fargesia

Fargesia demissa ‘Gerry’

Fargesia denudata ‘Lancaster 1′

Fargesia denudata ‘Xian II’

Fargesia nitida

Fargesia robusta ‘Pingwu’ & Fargesia robusta ‘Campbell’

Fargesia robusta ‘Wolong’

Fargesia rufa

Fargesia sp ‘Jiuzhaigou 1′

Fargesia sp ‘Jiuzhaigou 4′

Phyllostachys

Phyllostachys vivax ‘Aureocaulis’

Pleioblastus

Pleioblastus pygmaeus

© La Palmeraie

2 reacties »

 • Reactie door Jeannine Ackx — 18 mei 2018 04:37 @ 04:37

  Had 15 verschillende soorten bamboe geplant , dienende als afscheiding. Met de verzekering van de koper dat die weinig of geen rizomen maakte. Na 10 jaar alles laten verwijderen door een bulldozer, omdat het onmogelijk uit de grond te halen was, en nauwelijks op sproeistoffen reageerde. De enige die ik nu nog heb is de zwarte, die is prachtig en maakt heel weinig uitlopers. Ik blijf het graag zien,maar het hoeft niet meer voor mij, veel te veel werk aan gehad. Sommige uitlopers kwamen 3 meter verder in het gras van de gebuur uit…..


 • Reactie door lapalmeraie — 18 mei 2018 09:59 @ 09:59

  Beste Jeannine

  Helaas heeft bamboe inderdaad nog zo’n slechte naam en laten veel mensen deze prachtige planten liever vallen door verkeerd advies. De woekerende soorten kunnen inderdaad zeer hardnekkig zijn en zijn enkel weg te krijgen door alle deeltjes uit de grond te halen wat uiteraard een enorme klus is. Er zijn echter ook vele soorten die totaal niet woekeren. In dit artikel ziet een overzicht van vrijwel alle soorten die hier al jaren zonder problemen in volle grond staan en enkel de reuze bamboe, de Phyllostachys vivax staat in een wortelbegrenzer. De anderen blijven netjes op hun plaats. De zwarte bamboe, Phyllostachys nigra, is overigens óók een woekeraar en staat hier dan ook in een half wijnvat.

  In dit artikel vindt u alle informatie over niet-woekerende bamboe’s: http://palmvrienden.net/lapalmeraie/2012/04/bamboe/

  Vriendelijke groeten
  La Palmeraie


Berichten RSS voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie