Die Nolina's zijn flinke knapen en het lijkt of een ervan gesplitst is? Ontwikkeling van zo'n stamlengte vergt heel wat jaren. Ik heb Nolina longifolia ook gehad, destijds abusievelijk aangeschaft als N. nelsonii die wat meer vorst verdraagt. Ik veronderstel dat je deze in de kuip houdt en vorstvrij overwintert? Is het overigens zeker dat dit Nolina longifolia is? Op basis van de habitus en bladkleur zou ik eerder denken aan Nolina nelsonii (stiff bluegreen leaves). Het blad van de longifolia daarentegen is soepel en en afhangend met een groene tot lichtgroene kleur?
Laatst bijgewerkt door draco op 19 nov 2021 09:00, in totaal 3 keer bewerkt.
"Alleen mensen die kunnen twijfelen zijn in staat hun wereldbeeld bloot te stellen aan nieuwe feiten en inzichten"
Het meeste staat nu veilig voor de winter. Al is het wel erg warm met dit soort zonnige dagen, het is nu 25 graden in de serre... Kunnen de Nolina's goed opdrogen, want die hebben tot november in de regen gestaan waar ik ze vandaan heb.
Dat is een mooie serre. Als je die geheel met planten mag vullen, kun je voorlopig vooruit. Ik denk dat je wel moet oppassen met de planten als ze in het voorjaar naar buiten gaan. Die zijn UV straling ontwent en moeten zich eerst weer aanpassen. Ik heb zelfs bladverbranding gehad bij Chamaerops Cerifera nadat die een periode in de kas had gestaan.
"Alleen mensen die kunnen twijfelen zijn in staat hun wereldbeeld bloot te stellen aan nieuwe feiten en inzichten"
mooie serre + ook ook een mooie verzameling planten enkele herken ik van bij mij ook in bezit. Vijgenbomen staan bij mij al jaren in volle grond , wel een soort van Italiaan gekregen wat het is ?? Nolina heb ik ook N.nelsonii & N. hibernica beide buiten met afdak boven (eerste jaar) Moet tankton bij treden in de naamgeving mijn N.nelsonii heeft echt stijve rechte bladeren.
Bijlagen
Nolina nelsonii.jpg (448.51 KiB) 10149 keer bekeken